04.02.2024 -Reperele dezvoltării comunei Vetiș

foto

Reperele dezvoltării comunei Vetiș

REPERELE DEZVOLTĂRII COMUNEI VETIȘ ÎN ANUL 2024

APROBATE DE CONSILIUL LOCAL ÎN BUGETUL COMUNEI

ÎN ȘEDINȚA DIN 2 FEBRUARIE

1. Realizarea extinderilor de rețele de energie electrică pentru acoperirea integrală a rețelelor stradale din cele trei localități ale comunei !

2. Realizarea extinderilor de rețele de iluminat public pe toate extinderile de străzi rămase încă neiluminate, în toate cele trei localități ale comunei !

3. Finalizarea și recepția sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Decebal, realizându-se astfel acoperirea completă cu serviciul de apă și canalizare a rețelelor de străzi în toate cele trei localități ale comunei !

4. Finalizarea realizării extinderilor de rețele de gaze naturale pe toate extinderile de străzi, în toate cele trei localități ale comunei !

5. Realizarea asfaltării ultimelor 5 străzi și finalizarea astfel a modernizării întregii rețele stradale a localității Oar !

6. Demararea și realizarea asfaltării celor 14 străzi din cartierul nou și finalizarea astfel a modernizării întregii rețele stradale a localității Vetiș !

7. S-au asigurat fonduri însemnate pentru reparațiile de străzi (întreținerea străzilor de piatră încă nemodernizate din Decebal), respectiv decolmatarea șanțurilor, realizarea podețelor de acces la gospodării și reabilitarea de trotuare pe străzile principale din Vetiș și Oar.

8. Realizarea unei stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

9. Dotarea ultramodernă a tuturor școlilor din comună cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT.

De asemene, sunt în evaluare două proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru modernizarea unui număr de 6 străzi în Decebal, respectiv pentru realizarea unui parc fotovoltaic care va asigura consumul propriu public al comunei.

În completare, sunt în stadiu avansat pregătirile pentru demararea de către Compania Națională pentru Investiții a construirii sălii de sport cu 102 locuri și a unei creșe în Vetiș, respectiv pentru modernizarea unei străzi în Decebal..