31.07.2028 - Bejelentkezés a Rabla local autóroncs Programba

foto

 Bejelentkezés a Rabla local autóroncs Programba

Július 31-től Vetés község lakóinak lehetőségük van bejelentkezni az új használtautó-selejtező programba - a Rabla Localba, amelyen keresztül 3000 lej összegért cserébe lemondhatnak régi autóikról.

A program részeként a természetes személyek a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) által rendelkezésre bocsátott informatikai alkalmazáson keresztül kérhetik a regisztrációt július 31-én, hétfőn 10.00 órától 2023. augusztus 31. 16.30-ig, illetve az erre megszabott   költségvetés kimerüléséig.

A támogatás igénybevételéhez a természetes személyeknek a  Polgármesteri Hivatal azon körzetében kell lakóhellyel rendelkeznie, ahol az adónyilvántartásban az általa finanszírozott használt jármű található. Ezen túlmenően szükséges, hogy az informatikai alkalmazásban és az AFM honlapján is szerepeljen az átruházási szerződést kötött közigazgatási-területi egységek listáján a székhely szerinti Hivatal.

A természetes személyeknek a  Hivatallall kötött finanszírozási szerződés megkötése után a használt járművet le kell selejteznie és ki kell vonnia a forgalomból és az adózási nyilvántartásból, és megkapja  a 3000 lej összegű selejtezési ösztönzőt. A felajánlott összeg a Környezetvédelmi Alapból elkülönített 2400 lejből és a helyi költségvetésből támogatott 600 lejből áll. Az ösztönző kedvezményezettje a finanszírozási útmutató szerint vállalja, hogy a selejtezési ösztönző kézhezvételét követő 3 évben nem vásárol Euro 5-ös vagy annál alacsonyabb szennyezési normával rendelkező autót.

A helyi Rabla programba beiratkozni kívánó természetes személyek figyelmébe!

1. Ha van már létrehozott fiók, az csak akkor érvényes, ha azt természetes személyeknek szánt program keretében használták (pl. „Casa Verde fotovoltaique 2023” program). Így ha a fiók létrehozásához használt e-mail címet egy jogi személy benyújtására használták, akkor az nem használható. A számla kerete a CNP-hez kapcsolódó regisztrációban tehető meg. Az alkalmazásban való regisztráció előtt létre kell hozni felhasználói fiókokat.

2.  A természetes személyek a pályázatban csak egyszer regisztrálhatnak.

3. A természetes személyeknek azon Hivatal körzetében kell lakóhellyel rendelkezniük, ahol az általuk finanszírozást kérő használt jármű adózási nyilvántartása található.

4. A természetes személyek csak akkor regisztrálhatnak a pályázatban, ha a lakóhelyük szerinti Hivatal megtalálható a tájékoztatási kérelemben és az AFM honlapján található listán.

5. A regisztrációt követően az AFM megküldi a regisztrált természetes személyek névsorát a Programban részt vevő önkormányzatoknak.

6.  A természetes személyek iratokat nyújtanak be, a Hivatal belső rendje szerint; az eljárást az Önkormányzat honlapján teszik közzé.

A természetes személy a zöld fiókhoz való hozzáféréssel hozza létre fiókját a hps://afm.ro/casare_auto_uzate.php linken: