28.06.2022 - Történelmi sikert jegyzett a Vetési Viitorul labdarúgócsapata !

foto

Történelmi sikert jegyzett a Vetési Viitorul labdarúgócsapata !

Történelmi sikert jegyzett a Vetési Viitorul labdarúgócsapata, ugyanis bebizonyosodott, idén nincs jobb náluk az országban a 19 éven aluli megyei együttesek kategóriájában: bajnokok lettek.

Nem túlzás: történelmi sikert ért el a Vetési Viitorul junior A1 korosztályos csapata, hiszen Szatmár megyéből elsőként nyerte meg a 19 éven aluli megyei bajnokok országos tornáját. 
Cristian Popa és Cosmin Anton edzőpáros legénysége kedd délben 3–1-re legyőzte a CSM Alexandria csapatát a Buzăuba rendezett országos négyes döntő fináléjában. 
A torna hétfőn kezdődött az elődöntőkkel. Ide azok a csapatok kvalifikálták magukat, akik korábban megnyerték a regionális csoportjukat. 
Az elődöntő nagyon izgalmasra sikeredett, hiszen a szatmári legények a házigazda Metalul Buzău-val került párba. Egy kiegyenlített első félidő után a 60. percben, 11-esből Denis Lazăr megszerezte a vezetést a vetsieknek (0–1). Az előnyt húsz percig tudta tartani Popa csapata, majd Alexandru Atomei egyenlített (1–1). 
A folytatásban Lazăr és Pop Nándor óriási helyzeteket hagytak ki, de a túloldalt, a 84. percben Florentin Puiu nem hibázott, így a Buzău négy perc alatt fordított (2–1).
A rendes játékidő végén Lazăr újabb próbálkozása célba ért: a 16-os sarkáról kilőtte az ellenfél kapujának vinklijét (2–2), és mivel több gól már nem született, következhettek a 11-es rúgások. A hazaiak kettőt, a vetésiek egyet hibáztak, így 6–5-ös összesítéssel Popa csapata jutott be a döntőbe.
A másik ágon a CSM Alexandria könnyedén, 5–0-ra nyert a Dolj megyei Viitorul Măceșu de sus ellen, így kedden Szatmár és Teleorman bajnoka játszhatta a finálét. 
A déli alakulat sem tudott megálljt parancsolni vetésieknek. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, viszont elsőként a Viitorul talált be: a 18. percben egy bal oldali, hosszúna tűnő beívelt labdát fordítottak vissza a vetésiek Raul Matioc elé, aki hét méterről, kapásból vágta a lasztit az ellenfél kapujába (0–1).
Fordulás után is kiegyenlített volt a játék, viszont a vetésiek voltak eredményesek: a 7. percben Lazăr volt szemfüles, és az ellenfél térfelén labdát szerzett, amivel a kapuig meg sem állt (0–2).
A 87. percben pedig le is zárta a mérkőzést a szatmári csapat: Matioc szerzett labdát a saját térfelén, majd tolt kettőt rajta és máris indította Lazărt, aki két védőjét, majd az ellenfél kapuját is kicselezte, és a kpauba vágta a lasztit (0–3).
Az ellenfél szépítő találata már a ráadás utolsó percében érkezett, amikor a vetési kispad már ünneplésre készült. Így 3–1 lett a vége, Popa és legénysége pedig már a pályán megkezdte az ünneplést, de idehaza is folytatják majd fiesztát. 
„Titáni, megfeszítetett és odaadó munkával nyertük meg ezt a döntőt. Ez egy történelmi eredmény, hiszen eddig egyetlen Szatmár megyei csapat sem nyerte meg ezt a bajnokságot. Az egész megyét képviseltük büszkén ezen a tornán. Fantasztikusak ezek a srácok, szerinteem szép jövő állhat előttük, ha kellő figyelem lesz rájuk fordítva. Ebben a felállásban még egy évet játszhatunk, hiszen egyetlen fiú sem tölti még a 19 évet” – mondta Popa.
A klub vezetői egyébként prémiummal várják idehaza a srácokat, de vélhetően a helyi és a megyei önkormányzat is megdicséri majd a Vetési Viitorul ifi legényeit – nem csak szóban…