HORIZONTOK 17” elnevezésű, első alkotótábor

Az ,,ORIZONTURI 17“, vagyis  „HORIZONTOK 17” elnevezésű, első alkotótábor 10 képzőművész előtt nyitotta meg kapuit, akiket a Brigi Panzióba invitált a vetési Polgármesteri Hivatal és a Genesis Színházi Egyesület. Nekik nagyvonalú közreműködését ezúttal is megköszönjük.
   Ennek a művészi rendezvénynek a célja kettős: a művészek számára egy egysíkú, alföldi táj kihívásainak megjelenítése, mint művészeti tematika, másrészt az érdeklődő helybeli közönség számára nyújtott lehetőség, hogy betekintsenek a helyszínen az alkotó munka folyamataiba.
    Ugyanakkor a nagyközönség meghívást kapott a vetési Kultúrotthonba július 12-re, ahol 19 órától a kolozsvári Színművészeti Főiskola egyetemistái, a fiatal Vlad Marin – előadóművész és Iana Oprişa –rendező egy ún. ON MAN SHOW-t mutat be ,,ALBUME” címmel. Egy érzelemdús találkozó, kihívás, őszinte átélés élményét kínálva.
    Csütörtökön, július 13-án és pénteken, július 14-én, 10-12 óra között a gyerekeket várták  lehetőséget nyújtva nekik, hogy együtt fessenek és dolgozzanak a művészekkel.
     Az alkotásokat az új, vetési Kultúrotthon székhelyének hivatalos megnyitóján  rendezendő kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők.
   Várunk minden alkotó korosztályt egy hét kultúrára.