07.06.022 - ”Takaritjuk Romániát” akció beszámolója

foto

 ”Takaritjuk Romániát” akció beszámolója

Vetés község is csatlakozott a „ TAKARÍTJUK ROMÁNIÁT” akcióhoz, mely április, májusban zajlott le.

Május 2- 4 között  zajlott le az újrahasznosítható anyagok (PET-ek, papír, üveg, karton, csomagoló anyagok) gyűjtése,  melyek a közterületen voltak eldobva, a szociáli segelyezettek és a közösség javára dolgozók, valamint az Óvári és Vetés-i iskolások, önkéntesek - köztük a polgármesteri Hivatal alkalmazottai részvételével.

Május 3-án , 122 Vetés-i iskolással és tanáraikkal, 85 Óvári diákkal és tanárral valamint 7 hivaytali alkalmazottal egy nagszabású takarító- akció zajlott le Vetés fő útvonalai mentén, minek eredményeként 2,5 tonna , nagyrészt újrahasznosítható hulladék gyűlt össze zsákokba, melyeket a községgel szerződésben lévő szemétszállító vállalat fog a megfelelő telephelyekre eljuttatni.

Május 23-26 közötti időszakban zajlott le a közterületen és egyes privát területeken szétszórt háztartási hulladékok és építési anyagok összeszedése, beleértve egyes udvarokat is, melyek a romák lakta utcákhoz tartoznak. Ennek az akciónak eredményeként összegyűlt 43,2 tonna  hulladék, mely az évek során halmozódott fel. Ezt a nagymennyiségű hulladékot a SC. Deiosim Com SRl  köztisztasági vállalat vette át és szálította el a szamosdobi kijelölt ökológikus szemétlerakat-telepre.