06.01.2023 - Közlemény a Mezőgazdasági Regiszterbe való bejegyzésekről

foto

Közlemény a Mezőgazdasági Regiszterbe való bejegyzésekről

A GAZDÁK FIGYELMÉBE!

            Figyelembe véve a  2020-2024-es időszakra vonatkozó mezőgazdasági regiszterek kitöltésének műszaki normáit, valamint a  mezőgazdasági nyilvántartásról szóló 28/2008-as számú kormányrendeletet, utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel együtt, azon gazdálkodók, akik tulajdonában/használatában mezőgazdasági földterület, fogságban nevelt házi- vagy vadon élő állatok, mezőgazdasági gépek és berendezések, építmények stb. vannak, kötelesek nyilatkozatot tenni a Vetés község  hivatalában található Mezőgazdasági Nyilvántartó Irdodában.    

A határidők, melyekig magán és jogi személyeknek kötelesek nyilatkozatot tenni a következők:

- JANUÁR 5. - MÁRCIUS 1., a háztartás tagjaira, a tulajdonában lévő/használt földekre, a lakóépületekre, a melléképületekre, az állati és gépi vontatású szállítóeszközökre, a mezőgazdasági és erdőgazdasági gépekre és berendezésekre, a háztartásban lévő állatállományra vonatkozó éves adatokra, valamint az előző év során az állatállomanyban történt változásokra vonatkozó adatok.

- MÁJUS 1. - MÁJUS 31., a föld használati módjára, megművelt és megműveletlen területekre, mezőkre, valamint gyümölcsfák számára vonatkozó adatok.

            Azon agrárnyilvántartásba bejegyzett személyek, akik nem tesznek nyilatkozatot, úgy lesznek tekintve, hogy nem történt változás, és az előző évi adataik automatikusan átkerülnek a mezőgazdasági nyilvántartásba.

            A mezőgazdasági nyilvántartásba történő adatfelvétel a háztartásfő által, vagy távollétében a háztartás más tagja által benyujtott IGAZOLÓ OKIRATOK ÉS A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE KITÖLTÖTT NYILATKOZAT alapján történik.

            A mezőgazdasági regiszterekről szóló 28/2008-as számú kormánzrendeletet, 20. cikk, 1 bek., szerint a mezőgazdasági nyilvántartás tárgyát képező adatok, meghatározott határidőn belüli és kért formában történő, bejelentésének elmulasztása szabálysértésnek minősül, és pénzbírsággal sújtható:

- magán személyek esetében 100 lej és 500 lej között;

- jogi személyek esetében 300 lej és 1500 lej között.

 

Mezőgazdasági Nyilvántartó Iroda