03.09.2022 - Beruházási programok folyamatban

foto

Beruházási programok folyamatban 

 

Egy hosszú és forró nyár után a szeptemberi hónap „berobbant” :

1. Csütörtökön, szeptember 1-én, Cseke Attila minsizter jóváhagyta az „Anghel Saligny” Program keretén belül finanszírozott beruházást, amely az utolsó óvári és vetési–újnegyedbeli kövesutcák modernizálásáról szól, 9,4 millió lej értékben. A munkálatok már le vannak szerződve.

2. Ugyancsak csütörtökön a Fejlesztési Minisztérium kiegészítő dokumentációkat kért a község új területrendezési tervének GIS rendszerben való megvalósítása finanszírozásának jóváhagyására a PNNR Pogram keretén belül, mintegy 9o ezer euró étékben.

3. Pénteken, szeptember 2-án, az Országos Beruházási Társaság kérte a vetési bölcsőde, valamint a 1o2 férőhelyes sportterem dokumentációjának kiegészítését az épitkezési engedélyekkel, a beruházások a technikai-gazdasági mutatók jóváhagyása és a közbeszerzések meghirdetése fázisában lévén. A két beruházás 12,25 millió lej, valamint 9,4 millió lej értéküek.

4. Hétfőn, szeptember 5-én, megálapodunk a technikai megoldásoban és elinditjuk a pályázatot két vagy három épület villamosenergia ellátásának biztositására napellemes rendszerekkel, úniós finanszírozással a POPAM Program keretén belül, mintegy 132 ezer euró értékben.

5. Decebal településen a víz- és csatornaredszer kiépítése nagyon jól haladt, a munkálatok befejezésre szeptember végére lévén betervezve. A beruházás összértke mintegy 15,6 millió lej.

6. A napokban jelenik meg a PNNR keretén belül egy új finanszírozási lehetőség a létező víz- és szennyvízhálózatok meghosszabitására, amelynek keretén belül már készítjuk a terveket hogy megoldjuk Decebalban a jelenlegi beruházásból kimaradt utcavégeket és így ott is meglegyen a 1oo %-os lefedettsége az utcáknak.

7. És ugyancsak most, a Szállitásügyi Minisztérium Technikai-Gazdasági Tanácsa jóváhagyta a Szatmárnémeti körgyűrü – Óvári (Magyarországi határ) gyorsforgalmi út terveinek mutatóit, utat nyitván a beruházás kormányhatározattal való jóváhagyásásra és a közbeszerzés elinditására.