27.03.2023 - Comunicat de presă - PNNR - Fonduri pentru România modernă și reformată

foto

 Comunicat de presă - PNNR - Fonduri pentru România modernă și reformată

· Numele proiectului de investiție: “Dezvoltarea unor sisteme de management al documentelor și fluxurilor de lucru la nivelul comunei Vetiș, ghișeu unic virtual pentru cetățeni”

 · Numele beneficiarului: UAT COMUNA VETIȘ

 · Obiectivele proiectului:

Prin realizarea obiectivului de investiții se va asigura, prin portalul primăriei, posibilitatea accesării tuturor serviciilor prestate către cetățeni de pe o singură interfață inclusiv harta și planul cadastral digital actualizat al comunei Vetiș. Un alt efect al implementării va fi transparența pe care o vor avea cetățenii comunei în relația cu primăria. Un al treilea efect pozitiv va fi reducerea timpului de soluționare care poate fi asigurată prin automatizarea proceselor interne.

            Alinierea comunei Vetiș la așteptările Uniunuii Europene, constă în nevoia de a se asigura că serviciile publice în mediul online vor fi pe deplin accesibile tuturor locuitorilor și contribuabililor din comună, inclusiv persoanelor cu handicap, și beneficiul unui mediu digital de cea mai bună calitate, care va oferi servicii și instrumente ușor de utilizat, eficiente și personalizate, cu standarde ridicate de securitate și de confidențialitate. Serviciile care urmează a se dezvolta vor fi realizate prin utilizarea software open source conform strategiilor UE, astfel creându-se baze de date într-un format standard deschis, ulterior putand fi dezvoltate și adaptate conform cerințelor de către orice companie de servicii, nefiind dependenți de vreun furnizor de servicii sau licențe.

 · valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea:727.723,38 lei ( 611.532,25 lei reprezentând valoarea eligibilă din PNRR și 116.191,13 reprezentând valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligible din PNRR)

· data începerii și finalizării proiectului: 21.12.2022- 21.12.2024 (24 luni)

· codul proiectului: Componenta 10- Fondul Local