22.04.2021 - Echipe mobile de vaccinare în mediul rural

foto

Program de deplasare pentru echipele mobile de vaccinare în mediul rural

La ședința de lucru cu primarii unităților administrativ-teritoriale din județ de astăzi, 22.04.2021, convocată de prefectul județului Satu Mare, tema principală de dezbatere a fost reprezentată de avansul campaniei de vaccinare în mediul rural.

Prin implicarea Ministerului Apărării Naționale devine posibilă vaccinarea tuturor cetățenilor, în localitate, prin intermediul caravanelor mobile. Județul nostru beneficiază în acest moment de o echipă mobilă asigurată de MApN și de patru echipe mobile organizate de Direcția de Sănătate Publică, care folosesc vaccinuri de tip ARN-mesager, furnizate de Moderna sau de Pfizer-BioNTech.

Pentru o programare corectă a localităților în care vor activa echipele mobile este necesară o evaluare cât mai corectă a solicitărilor populației din comună. Vaccinarea se face exclusiv pe baza consimțământului persoanelor, pentru care însă este necesară conștientizarea populației de necesitatea vaccinării ca singura variantă de protejare împotriva formelor grave de covid-19 și care oferă posibilitatea de revenire în cel mai scurt timp la o viață normală.

Pentru programarea cât mai urgentă a echipei mobile și în comuna noastră, lansăm încă odată apelul către cetățenii interesați, să se înregistreze la primăria comunei fie telefonic sau personal, fie prin pagina de facebook vetis.ro.