[:hu]Silvia Junjan a kolozsvári rádióban ![:ro]Despre Silvia Junjan la Radio Cluj ![:]

[:hu]A  Decebalban – Újtelepen lakó Silvia Junjan egyedüli Romániában aki csipkéből  alkotja bútordarabjait.  Kézi horgolással készített butordarabokat !

A csipkéket a bútordarabok formáira helyezi, majd speciális gyantával impregnálja, ami biztosítja a megfelelő rigiditást.  Nem könnyű folyamat, de az eredmény az egyedűlálló és látványos.

Az egyedűlálló bútorokat – fotelek, kanapék, asztalkák, ülőalkalmatosságok, lámpák – az otthoni, újtelepi lakásában kialakított műhelyében alkotja.[:ro]Silvia Junjan, din Decebal, contabilă de profesie, este singura din România care realizează mobilier din dantelă.   Din dantelă, realizată cu croşeta. Fixată apoi pe o machetă în forma piesei de mobilier dorite, dantela este impregnată cu o răşină specială. Nu este o muncă uşoară, dar rezultatul este spectaculos şi unic.

Piesele de mobilier unicat din dantelă – fotolii, canapele, măsuţe, tabureţi, rame pentru oglinzi, abajururi pentru veioze şi lampadare – prind contur în atelierul amenajat în curtea gospodăriei din Decebal.

 [:]