16.06.2023 - Programul Rabla local

foto

Programul Rabla local

Programul RABLA LOCAL privind casarea autovehiculelor uzate

Astăzi s-a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu București contractul de delegare privind includerea comunei Vetiș în Programul RABLA LOCAL privind casarea autovehiculelor uzate.

Prin acest program, comuna Vetiș va beneficia de o finanțare de 240.000 lei, care se completează cu o sumă de 60.000 lei de la bugetul local, prin care se va asigura decontarea sumelor de 3.000 de lei/autovehicul pentru max. 100 de autovehicule casate. În cadrul acestui program, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, 100 de persoane fizice vor primi un stimulent în valoare de 3.000 lei.

Criterii de eligibilitate a autovehiculului uzat:

Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a) este înregistrat în evidențele fiscale ale U.A.T. Vetiș;

b) la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;

c) are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;

d) conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Înscrierea solicitanților de finanțare se face în aplicația informatică, la o dată ulterioară publicării listei autorităților mandatate, în comunicatul emis de A.F.M.

Se pot înscrie doar solicitanții de finanțare care au domiciliul în raza U.A.T. Vetiș, în limita maximă de100 de autovehicule prevăzută în contractul de delegare.

După încheierea tuturor contractelor cu primăriile din țară, A.F.M. va deschide sesiunea de înscriere pentru persoane fizice: înscrierile se vor depune direct în aplicația informatică dezvoltată de A.F.M. La finalul sesiunii de înscriere, A.F.M. va comunica către primăria comunei Vetiș lista solicitanților.