11.04.2023 - Comunicat de presă POPAM

foto

Comunicat de presă POPAM

Comunicat de presă

 

· Numele proiectului de investiție: “Protejarea și promovarea mediului, prin realizarea instalațiilor ecologice în comuna Vetiș, județul Satu Mare”

· Numele beneficiarului: UAT COMUNA VETIȘ

· Obiectivele proiectului:

Obiectiv general: Îmbunătățirea infrastructurii cu impact asupra întregii comunități locale, prin realizarea unor investiții care vizează obtinerea energiei verde.

Prezentul proiect contribuie în mod direct la atingerea obiectivului specific nr. 2 a Măsurii nr. 2 “Conservarea și protectia mediului, promovarea zonei, a patrimoniului cultural și natural”: protejarea și promovarea mediului prin realizarea investițiilor în producția energiei verde, precum și prin campania de conștientizare și promovare a ocrotirii mediului înconjurător.

Prin intermediul activităților descrise, proiectul contribuie și la obiectivele Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime – Prioritatea Uniunii nr. 4 c). Sporirea și capitalizarea atuurilor de mediu ale zonelor de pescuit și acvacultură, inclusiv operațiunile care vizează atenuarea schimbărilor climatice, precum și la d). Promovarea bunăstării sociale și a patrimoniului cultural în zonele de pescuit și aquacultură.

Obiective specifice ale proiectului:

OS 1. Investiții în energie regenerabilă și sustenabilă

OS 2. Promovarea protecției mediului și ocrotirea acestuia, printr-o campanie de conștientizare și promovare a ocrotirii mediului înconjurător.

Achizitionarea sistemelor de panouri fotovoltaice (68,08 kWp) vizează în mod direct îndeplinirea primului obiectiv specific (OS 1) și contribuie la protejarea mediului și la dezvoltarea durabilă a zonei.

Amplasarea sistemelor de panouri fotovoltaice reprezintă premisa reducerii consumului de energie convențională și asigură utilizarea energiei verde. Sistemul de panouri fotovoltaice va asigura în primul rând consumul de energie a clădirilor din sistemul educațional și cultural (școli, grădinițe, cămine culturale).

Organizarea campaniei de promovare și conștientizare, realizarea materialelor de promovare vizează conștientizarea importanței protectiei mediului.

Asigurarea funcționării investiției, activitățile de promovare și dezvoltare a zonei, vor trebui realizate și în viitor, ca urmare implementarea proiectului va asigura și menținerea locurilor de muncă (3 locuri de muncă).

· Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea: 661.977,32 lei

· Data începerii și finalizării proiectului: 01.01.2023- 31.12.2023 (12 luni)

· Codul proiectului:  SMIS 157005

 

 

 

PRIMĂRIA COMUNEI VETIŞ

Strada Principală, Nr.437,

Localitatea Vetiş, Comuna Vetiș,

email: primaria@vetis.ro

www.vetis.ro