03.09.2022 - Proiecte și Investiții în lucru

foto

 Proiecte și Investiții în lucru

După o lungă vară fierbinte și secetoasă, la propriu și la figurat, luna septembrie a început exploziv :

1. Joi, 1 septembrie, ministrul Cseke Attila a aprobat în cadrul Programului ”Anghel Saligny” finanțarea de 9,4 milioane de lei pentru modernizarea ultimelor străzi de piatră din Oar și din Vetiș – cartierul nou, lucrările fiind deja contractate pentru execuție.

2. Tot joi, ministerul dezvoltării a solicitat completări pentru finalizarea aprobării finanțării elaborării noului Plan Urbanistic General al comunei și transpunerii în sistem GIS, finanțare ún cadrul PNNR în valoare de 90 mii euro.

3. Vineri Compania Națională de Investiții ne-a solicitat completarea documentațiilor cu autorizațiile de construire pentru construirea unei creșe, respectiv pentru construirea unei săli de sport de 102 locuri în localitatea Vetiș, investiții aflate în faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și lansarea licitațiilor publice în cadrul programului de investiții a CNI, lucrări în valoare de 12,25 milioane, respectiv de 9,4 milioane lei.

4. Luni, 5 septembrie, finalizăm stabilirea soluțiilor tehnice pentru realizarea unor sisteme de panouri solare de cca. 80 -100 kW instalați, pentru două- trei clădiri publice (primărie, școală), prin care se va asigura alimentarea cu energie electrică a acestor clădiri, proiect finanțat din fonduri europene prin Programul POPAM, în valoare de 132 mii euro.

5. În localitatea Decebal, lucrările de realizare a rețelelor de apă și canalizare au avansat puternic, canalizarea fiind realizată aproape integral pe toate străzile, rețelele de apă finalizându-se până la sfârșitul acestei luni, lucrări în valoare de cca. 15,6 milioane lei.

Și tot acum, Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului

6. În câteva zile se deschide accesarea unuei finanțări prin PNNR pentru extinderi de rețele de apă și canalizare, pentru care noi a lansat deja realizarea studiului de fezabilitate pentru rețele de pe câteva capete de străzi din Decebal, rămase în afara investiției care se derulează în prezent, astfel încât să avem și în Decebal acoperire 100 % a străzilor.

7. Transporturilor a avizat Studiul de Fezabilitate pentru realizarea Drumului Expres care va face conexiunea între Centura Municipiului Satu Mare și graniță, la Oar, cu punct nodal între Vetiș și Oar, deschizând drumul spre aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Guvern și lansarea licitației publice pentru execuție.