Hírek, események

  Hírek

   

  A Caritas Maraton Vetésben !

  ...Read More »

  A DJ 198B megyei út adminisztrálása átkerült Vetés község hatáskörébe

  A község kérésének eleget téve, a Helyi Tanács szeptemberi határozata alapján, a Szatmár Megyei Tanács eldöntötte, hogy átruházza a DJ 198B jelzésű megyei érdekeltségű útnak a DN 19-es jelzésű országúttal való kereszteződésétől kezdődő szakaszát, Vetés község belterületére való bejárattól a egészen a Vetés községből Óvári felé való  kijáratig, az Unicarm...Read More »


  Megkezdődött a zöldövezetek kialakítása a község Polgármesteri Hivatalának környékén

  Ezen a héten megkezdődtek a munkálatok a zöldövezet kialakítása érdekében a község Polgármesteri Hivatala környékén. A területrendezés és zöldövezet telepítés 2.400 négyzetméteren folyik. Felmarásra kerül a régi talaj felszíni rétege, és friss talajréteg kerül a helyére, a füvesítésre fűtekercsek leterítésével kerül sor, amely alatt a karbantartást szolgáló öntözőrendszer épült, díszcserje...Read More »


  Rövidesen nemzetközi szabványoknak megfelelő sportpálya lesz a vetési iskola udvarán

  Teljes gőzzel folyik a vetési általános iskola udvarán a sportpálya kiépítése.

  A pálya 80 x 40 méteres, amely egy kézilabda pálya szabványának megfelelő méret, de a pálya multifunkcionálisnak épül, ugyanis (mini)futball, kosárlabda, röplabda kapukkal és teniszhálóval is bármikor felszerelhető lesz, tekintettel arra, hogy süllyesztett, beépített illesztékekkel látják el a kivitelezők.

  A pályát...Read More »


  Új arca legyen Vetés bejáratának !

  Más arcot akarunk Vetésnek !

  Ma írtam alá a szerződést a főutcát és néhány mellékutcát szegélyező árkok kipucolására és a bekötőhidak kijavítására. Két hónapon belül megváltoztatjuk Vetés bejáratának arculatát !

  ...Read More »

  Vetési tájkép

  Egy szép vetési tájkép Estan Katalin művésznő vásznán.

  ...Read More »

  Elkezdődött a vetési óvoda épületének bővítése

  Gyermekeink többet érdemelnek !
  Elkezdődtek a vetési óvoda épülete bővítésének munkálatai.

  Sok a fiatal család, kicsi lett az óvoda !

  Lesz új bútorzat, valamint tavasszal játszótér is.

  Szép lesz !

  ...Read More »

  Hirdetés : Az első falugyűlés Vetésben

  Szombaton, július 9-én délután 18.oo órától újjabb falugyűlés, ezuttal Vetésben. Megvittatjuk a csatornázási munkálatok helyzetét, az utcajavitási és modernizálási munkálatokat, a zöldövezetek létrehozását és karbantartását, iskolák felszereltségét, a tervezett új beruházásokat.

  ...Read More »

  Vízhálózat bővítése az országút mentén és a Zsadányi utcán

  Hamarosan elkezdődnek a vetési ivóvízrendszer bővitési munkálatai a Károlyi úton, a község határától a Schlemmer gyárig, 480 m hosszúságban, valamint a Zsadányi bekötőúton 650 m hosszúságban.

  A munkálatok tartalmazzák a 30 ház bekötését is, mintegy 150 m hosszúságban.

   

   

  ...Read More »

   

  Események

   

  A Caritas Maraton Vetésben !

  ...Read More »

  Megkezdtük a romák által lakott negyed rendbetételét is

  Befejeződtek a Kényszer negyed utcáinak első rendbetételi munkálatai : az árkok kipucolása, valamint a hidak feljavítása.

  ...Read More »

  Javítási munkálatok kezdődtek a kavicsos és a földutakon.

  A minden utcára kiterjedő, általános útfelújítási munkálatok megkezdéséig, ezen a héten elkezdődtek a község kavicsos és földútjainak javítási munkálatai. A javításokat a Samcif Rt. végzi, amelyik a legelőnyösebb árajánlatot nyújtotta be a munkálatok elvégzésére kiírt ajánlat kérésünkre.

  A végzett munkálatok sorában megemlítjük a sártól és más anyagoktól való megtisztítást az érintett...Read More »


  Falugyűlés Vetésben

  A mai napon egy újabb találkozó a lakossággal, most Vetésben.

  Beszélgettünk az új beruházásokról és karbantartási munkálatokról, a rácsatlakozásokról a csatornázási rendszerre, a vizesárkok rendbehozataláról a megyei bekötőút mentén, a sportpályáról, játszótérről, zöldövezetekről, az óvoda bővitéséről.

  A felhozott problémák : tisztaság, rend, az elvégzett munkák minőségének ellenőrzése, a kivitelezők felelőségre vonása !

  ...Read More »