16.09.27 1

  Informarea primarului despre activitatea administraţiei în cursul lunii noiembrie

                  Informarea primarului privind activitatea primăriei Vetiș în luna noiembrie a.c.

  pentru ședința ordinară a consiliului local din 29 noiembrie 2016

  În domeniul investițiilor și întreținerii domeniului public :

  1. Au fost finalizate terenurile de sport din curtea școlilor din Vetiș și din Oar.
  2. Au fost finalizate lucrările de amenajare a zonelor verzi din jurul clădirii primăriei și a casei de cultură din Vetiș.
  3. A fost finalizată construcția garajului primăriei, cu un compartiment pentru autoutilitara de stins incendiu și amenajarea centrului pentru serviciul de voluntariat, respectiv cu un compartiment pentru autoturismul și autoutilitara primăriei.
  4. A fost finalizată documentația tehnică pentru reabilitarea clădirii și extinderea vestiarului de la terenul de sport din Decebal.
  5. A fost finalizată documentația tehnică pentru igienizarea și reorganizarea clădirii fostei primării și amenajarea arhivei comunei.
  6. Au fost demarate lucrările de amenajare a zonei verzi din jurul casei de cultură din Decebal.
  7. Au fost demarate lucrările de realizare a platformei betonate și a șopronului metalic pentru adăpostirea utilajelor primăriei.
  8. Au fost efectuate lucrări de întreținere la străzile de macadam și de pământ din comună pe o suprafață totală de 800 mp, în valoare totală de 522.358 lei cu TVA inclus, constând în principal în scarificare mecanică şi refacere macadam cu strat de agregate de 8 cm grosime.
  9. Au fost livrate și recepționate : remorca pentru tractor și autoruturismul Skoda Octavia.
  10. Au fost livrate trei sirene cu comandă centralizată pentru alarmare în cadrul programului de dotare a sistemului de protecție civilă. Ele sunt în curs de montare pe clădirea primăriei din Vetiș, clădirea multifuncțională din Oar și clădirea școlii din Decebal.
  11. S-au finalizat documentațiile pentru racordarea la rețeaua electrică a celor 43 de camere video montate încă în primăvara acestui an, urmând să fie demarcate lucrările de punere în funcțiune a sistemului de supraveghere.

  În domeniul activităților administrative și serviciilor către populație :

  1. S-a finalizat și se deschide în această săptămână noua pagină oficială de internet a comunei vetis.ro, realizată conform cerințelor legale privind comunicarea informațiilor de interes public, dar și adaptată nevoilor de vizualizare și popularizare a comunei. S-au publicat toate contractele încheiate de primărie în cursul anului 2016, declarațiile de avere și de interese ale consilierilor și primarului, hotărârile de consiliu, materialele scoase la dezbatere publică, bugetul de venituri și cheltuieli al comunei, cu toate rectificările ulterioare, precum și bilanțurile trimestriale. 
  2. În cursul săptămânii trecute s-a finalizat în cadrul programului de formare profesională a personalului primăriei un curs cu scopul creşterii competenţelor de comunicare şi colaborare al personalului angajat al primăriei Vetiș, cu participarea întregii echipe a primăriei, derulată în 4 ședințe pe durata a trei săptămâni.

  Altele

  1. În data de 9 noiembrie dl. viceprimar a participat la Adunarea Generală a Grupului de Acțiune |Locală Zona Sătmarului, la Viile Satu Mare.
  2. În data de 22 noiembrie am primit vizita delegaţiei primăriei din localitatea înfrăţită Szamoskér din Ungaria, condusă de primarul Teremi László, cu care s-au purtat discuţii privind accesarea unor finanţări pentru programe de cooperare în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România – Ungaria.